μηχανη αναζήτησης

 Μηχανή  Αναζήτησης

 

Η αναζήτηση στο Facebook Graph Search είναι εδώ .Το facebook αλλάζει σε όλα τα επίπεδα και το προφίλ σας γίνετε περισσότερο <<ανοίκτο>>. Σημαντικό στοιχείο που αλλάζει είναι ο τρόπος που θα διαφημίζεστε από το facebook.H νέα αυτή μηχανή διεκδικεί την πρώτη θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τον Μark Ζuckerbeg δεν πρόκειται για ένα εργαλείο αναζήτησης ιστοσελίδων άλλα ουσιαστικά δημιουργείται μια αναζήτηση στα δεδομένα κοινωνικού δικτύου.

Το Facebook Graph Search πήρε το όνομα του από ένα μείγμα όρων κοινωνικών γραφημάτων και μηχανές αναζήτησης όπως αυτές που έγιναν δημοφιλή από το Google και το Yahoo. Αποτελεί μια μηχανή  που επιτρέπει στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αξιοποιήσουν τη μεγάλη βάση δεδομένων του κοινωνικού δικτύου των πληροφοριών χρησιμοποιώντας φράσεις αναζήτησης σε φυσική γλώσσα και όρους.Aκόμη χρησιμοποίει αλγόριθμους που βασίζονται στις συνδέσεις του δικτύου ενός ερευνητή του φίλου στο facebook. Με έναν φυσικό επεξεργαστή γλωσσών καθίστα απλό το facebook σε ερωτήματα αναζήτησης εισόδου φυσικής γλώσσας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε προσαρμοσμένα αποτελέσματα του Search Graph.

Τα αποτελέσματα της Αναζήτησης στο κοινωνικό γράφημα είναι εξατομικευμένα, όπως ακριβώς και οι Ενημερώσεις. Για παράδειγμα, αν αναζητήσετε “Φωτογραφίες του Τόκιο”, θα δείτε τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει οι φίλοι σας στο Τόκιο και τις οποίες σας έχουν κοινοποιήσει, αλλά και φωτογραφίες που σχετίζονται με το Τόκιο.

Χάρη στην αναζήτηση στο κοινωνικό γράφημα η εξερεύνηση στο facebook γίνεται με έναν εντελώς νέο τρόπο. Τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι μοναδικά για κάθε χρήστη ανάλογα με τι του έχετε κοινοποιήσει . Οι επιλογές του απορρήτου σας καθορίζουν τι βλέπουν οι φίλοι σας στην αναζήτηση. Aκόμη μπορείτε να αναθεωρήσετε τις φωτογραφίες που έχετε κοινοποιήσει στις οποίες έχετε προστεθεί με ετικέτα και μπορείτε να αναθεωρήσετε τις δημοσιεύσεις.

Το facebook graph πέρα από τις παραπάνω ιδιότητες συμβάλλει και στον τομέα της εργασίας.

Η εύρεση της εργασίας αποκτά άλλη διάσταση μέσω του facebook search. Συγκεκριμένα δίνει περισσότερες ευκαιρίες να κάνετε νέες γνωριμίες, να διαφημίσετε την επιχείρηση σας και να δικτυωθείτε δυναμικά χωρίς περιορισμούς. Έξαλλου ο καθένας μέσω  του  facebook graph search  αποκτά  περισσότερες προοπτικές για την προώθηση των προϊόντων τους. Ας σημειωθεί ακόμη ότι με το να είναι κάποιος μέλος είτε σε μια σελίδα είτε σε μια ομάδα αποκτά  ευκαιρίες και προνόμια σε διαφορές εργασίες.

Κάλο είναι να διευκρινίσουμε πώς ενώ μέχρι τώρα όλα είναι ανοικτά άλλα δύσκολα πρόσβασιμα, στο μέλλον τίποτα δεν θα μπορεί να κρυφτεί από το Graph Search.Tα  δεδομένα που έχετε μοιραστεί εκτίθενται ακόμα περισσότερα στην φόρα  του κάθε κακεντρεχή που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει  για διάφορους σκοπούς. Ωστόσο, μπορείτε να ελέγξετε τι γίνεται ορατό στο Graph Search εφόσον το επιθυμείτε.

Ίσως αναλύοντας τα υπέρ και τα κατά της νέας μηχανής αναζήτησης του Facebook, θεωρείται ότι το Graph Search ολοκληρώνει το Facebook ως κοινωνικό δίκτυο και αποτελεί φυσιολογική εξέλιξή του. Αναμφίβολα υπάρχουν  πολλά θετικά στοιχεία  καθώς διευκολύνει  την ζωή  και  δίνει μεγάλο κίνητρο για να χρησιμοποιείτε το Facebook για την διασκέδαση και  την ενημέρωση. Έπειτα μέσω του Graph Search  κάνετε πιο εύκολα νέες γνωριμίες εφόσον το επιθυμείτε

‘Επομένως το Graph Search μέσω facebook είναι η νέα μηχανή αναζήτησης. Ωστόσο  βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση μόνο στα αγγλικά και για περιορισμένους χρήστες του facebook.Σταδιακά θα γίνει διαθέσιμο και σε άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Advertisements
This entry was posted in BLOG, Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s